Kurs latinskog jezika

Latinski jezik spada u grupu izumrlih jezika, i ne može se koristiti u svakodnevnici, ali je zbog svoje akademske vrednosti i primene u nauci, i dalje jako popularan. U EuroSchool školi stranih jezika ćete savladati sve nivoe latinskog jezika, kako bi mogli da ga koristite u situacijama kada vam je on potreban.

 

Kurs latinskog jezika u našoj školi namenjen je osobama koje žele da ga nauče zbog studiranja, a do sada nisu imali prilike, osobama koje se bave naučnim radom, ali i osobama koje žele da ga nauče jednostavno zato što vole da uče jezike. U svakoj situaciji, naši stručni predavači će vam preneti izuzetno kvalitetno znanje, koje kasnije možete upotrebljavati u najrazličitijim situacijama.

 

Latinski jezik, kao i većinu ostalih evropskih jezika možete učiti na različitim nivoima kursa od A1 do C2. Na početnim nivoima kursa A1 i A2 se uče osnovne stvari, koje uključuju osnovna stilska i gramatička pravila latinskog jezika. Na naprednim nivoima kursa B1 i B2 unapedićete svoje znanje ovog jezika, toliko da ga možete koristiti samostalno, a na završnim kursevima C1 i C2 dovešćete svoj latinski do savršenstva.

 

Online kurs latinskog jezika

 

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u našu EuroSchool školu stranih jezika, nemojte da brinete. Latinski jezik sa našim predavačima možete učiti i online, iz udobnosti sopstvenog doma. Jedini uslov za ovakav način učenja je posedovanje računara sa web kamerom, kao i dobre Internet konekcije, a predavanja se vrše putem Skajpa. Možete učiti na ovaj način čak i kada se ne nalazite kod kuće, ukoliko posedujete tablet ili laptop. Naravno, uslov je da i na ovim uređajima imate dobru Internet konekciju. Kvalitet znanja dobiven na ovaj način je isti kao da ste i u samoj EuroSchool školi stranih jezika.

 

U pojedinim srednjim školama ćete učiti latinski jezik, dok je na Medicinskom fakultetu on obavezan. Medicinski radnici i farmaceuti ga koriste na dnevnom nivou, pa se slobodno može reći da je nemoguće baviti se ovim poslovima bez aktivnog znanja latinskog jezika. Latinski jezik je zvanični jezik Vatikana. Iz latinskih jezika nastali su romanski jezici francuski, italijanski, španski, rumunski. O govornom latinskom ne znamo puno zato što je ovo mrtav jezik, ali zato o pisanom latinskom znamo mnogo na osnovu istorijskih spisa pisanim ovoim jezikom. Iz tog razloga, latinski jezik je popularan u akademskim krugovima, a iz njega vrlo često nastaju i nove reči, koje nemaju adekvatnu odrednicu u govornom jeziku.

 

Kurs latinskog jezika možete učiti i individualno u našoj EuroSchool školi stranih jezika. Na ovaj način ćete svakako ostvariti benefit, jer će tokom trajanja časa predavač biti posvećen isključivo vama, i na taj način ćete maksimalno iskoristiti uloženo vreme i novac. U ponudi u našoj školi je i poluindividualno učenje, odnosno učenje sa vama još jednom bliskom osobom. Ovako ćete učiti na greškama svog partnera, a prednost je i specijalna cena jer ćete kurs za dve osobe dobiti po ceni jedne. 

 

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate emailom, ali i preko whatsapp ili Viber aplikacija na vašem mobilnom telefonu.

Formular za prijavu, kliknite ovde!

Prijava

Šta kažu polaznici