Kurs švedskog jezika

Švedski jezik, kao severnogermanski kontinentalni jezik, govori oko 11 miliona ljudi. A osim u Švedskoj, govori se i u Finskoj, gde ima status drugog zvaničnog jezika, pored finskog, kao i u Estoniji, gde spada u jezik manjina. U Evropi, Švedska je, posle Finske, zemlja sa najvećim tehnološkim dostignućima, i ima najveći broj patenata po glavi stanovnika u Evropi.

Kurs švedskog jezika je sve više popularan u našoj EuroSchool školi stranih jezika na Novom Beogradu. 

Naučićete kod nas švedski kako biste stekli uslove za posao u inostranstvu.

Profesori švedskog jezika su sa velikim iskustvom i u tom pogledu možete završiti sve nivoe. Termini su fleksibilni.

Učenje švedskog jezika namenjeno je pre svega osobama koje žele da nauče ovaj jezik zbog rada u Švedskoj. Sam kurs je prilagođen polaganju neophodnih testova, radi dobijanja medjunarodnih sertifikata.

 Nivoi:

Početni švedski A1 nivo  omogućava da predstavite  sebe, i ljude oko sebe, svoju porodicu ili prijatelje.  To podrazumeva da znate da kažete svoje ime, čime se bavite, gde stanujete, šta volite a šta ne, kao i da zna da kaže nekoliko stvari o svojim prijateljima. Takođe, očekuje se da znate da komunicirate o osnovnim stvarima sa drugima, kao i da izraze preformulišete. Što se tiče pisanog jezika očekuje se da znate da popunite formular i da napišete  izuzetno kratak tekst.

Početni švedski A2 nivo  omogućava da proširite stečeno znanje na A1 nivou. Da razumete kraće poruke, kao i da čitate kraće tekstove i lična pisma koje dobijate. Takođe,  očekuje se  i da možete  da učestvujete u razgovoru, da opišete sebe i svoje kompetencije, kao i da opišete svoje radno iskustvo. Od pisanog jezika potrebno je da znate da hvatate kraće beleške, i pišete kraća lična pisma.

B1 nivo podrazumeva da razumete sve glavne sadržaje koji se serviraju na standardnom takozvanom književnom jeziku. Takođe da  umete  da pročitate sve tekstove koji se pišu na standardnom književnom jeziku. Ono što je glavna sposobnost jeste mogućnost da se upustite u razgovor bez prethodne pripreme. Na pisanom jeziku znate da napišete kraće tekstove o dobro poznatim temama.

B2 nivo  znači razumete duža izlaganja kao što su predavanja, i da pratite razgovor ljudi ukoliko mu je tema poznata. Takođe, da umete da čitate novine i duže članke pisane na ovom jeziku, kao i da diskutujete o komplikovanijim temama. Može da napiše jasan i detaljan tekst o svojim interesovanjima.

Kurs švedskog jezika koji prođete da biste dobili sertifikat o C1 znanju jezika, vam omogućava da razumete jezik čak i ako nije baš sasvim jasan, a govorniku omogućava da vrlo jasno i precizno formuliše svoje rečenice i izražava svoje stavove. Sa poznavanjem jezika na nivou C1 polaznik može da polaže ispit TISUS (test švedskog jezika za univerzitetske studije) koji organizuje Stokholmski Univerzitet.

 

Online kurs švedskog jezika

 Online učenje šveskog jezika  u našoj EuroSchool školi stranih jezika ima velike prednosti  te  možete efikasno savladati  i online putem Skajpa sa profesorom, a sve što vam je potrebno je dobra Internet konekcija i uređaj sa web kamerom.

 

Kurs švedskog jezika na Novom Beogradu

 

 

U našoj EuroSchool školi stranih jezika u Beogradu možete učiti i samostalno odnosno individualno, ali i sa još jednom osobom, kada kurs za dve osobe dobijate po ceni jedne. 

 

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate telefonom, ali to možete učiniti i preko emaila ili preko whatsapp i Viber aplikacija na Vašem mobilnom telefonu.

Formular za prijavu, kliknite ovde!

Prijava

Šta kažu polaznici